FAQ

Hvad er det her for noget?
Tagger.dk er hjemsted for et open source-projekt af samme navn.

Jeg har prøvet demonstrationen. Hvorfor genkender den ikke... ?
Taggeren er baseret på datasæt, med lister over entiteter - Det datasæt, som demonstrationen bruger, er lavet til Dagbladet Information. Det er derfor bedst til politik og kultur. Hvis du arbejder med tekster fra et andet domæne, skal du bruge et andet datasæt. Hvis du fx gerne vil opmærke tekster med danske fodboldspillere og klubber, så skal du bruge nogle lister med navne på spillere og klubber.

Hvor får jeg et datasæt, der passer til mit domæne?
Indtil videre er der kun det datasæt, som vi bruger på information.dk - Når der kommer flere offentlige datasæt, vil vi publicere dem på downloads-siden.

Hvad er Linked Open Data?
Linked Open Data er et begreb der er opstået i kølvandet på Tim Berners-Lees vision om The Semantic Web. Det handler kort fortalt om at sammenbinde datasæt på tværs af sites. Ideen er, at data på et site kan bruges til at berige eller filtrere på et andet site. På demonstration-siden kan du fx se hvordan tags bliver beriget med billeder fra DBpedia.org og tekst fra en.wikipedia.dk. Disse data bliver bundet sammen med URI'er.

Hvad er URI'er?
URI står for Uniform Resource Identifier og er en unik nøgle til identificering af af entiteter eller begreber. En URI har samme form som en webadresse - og hvis man ser den i en browser vil man kunne se mere om, hvad URI'en beskriver. Et eksempel på en URI er http://dbpedia.org/resource/Barack_Obama.

Hvilke URI'er bruger taggeren?
Det kan du selv påvirke. Du kan selv udskifte eller tilføje URI'er. Det nuværende datasæt er bundet op på DBpedia.org, da.wikipedia.dk, en.wikipedia.dk og geonames.org/.

Hvad er NER?
NER står for Named Entity Recognition - og det kan oversættes til genkendelse af navngivne entiteter. Det er lidt abstrakt, men det handler om at finde, afgrænse og identificere egennavne i tekster.

Hvad skal jeg bruge for at kunne køre taggeren?
Taggeren er et library lavet i PHP med MySQL som database. Hvis du bruger Drupal kan du bruge vores modul - ellers kan du selv integrere det med dit CMS - evt ved hjælp af vores webservice-wrapper. Mere info følger...

Men var der ikke noget med et Drupal modul?
Jo. Det var der da. Det er undervejs - følg med her på http://drupal.org/project/tagger.